Papa Franjo susreo se na Filipinima s nezbrinutom djecom

Više od 300 nezbrinute djece susrelo se s Papom Franjom tijekom njegova jutrošnjeg posjeta glavnom gradu Filipina – Manili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mise koju je Papa slavio u katedrali Gospe Bezgrešnog Začeća, odlučio se izvan službenoga protokola, bez medija, sastati s djecom bez roditeljske skrbi u centru koji vodi Anak-TNK zaklada, organizacija koju je 1988. godine osnovao jedan isusovac, a brine se za nezbrinutu djecu.

Skupina od 300 djece pozdravila je Papu, a mnogi su od njih spašeni od ralja prostitucije i droge. Papa je s djecom proveo neko vrijeme, a o svom je posjetu skloništu i susretu s djecom govorio i tijekom Susreta obitelji, rekavši da je “vrlo ganut.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manilski nadbiskup kardinal Luis Antonio Tagle u listopadu je Papi Franji predao pisma nekih od djece koja su s njim željela podijeliti svoje priče te su ga pozivala da ih posjeti. Nekoliko mjeseci nakon toga dobili su priliku to ponoviti i uživo. Iako im se Papa obraćao na španjolskom, kardinal mu je pomogao svojim prijevodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.