Site icon narod.hr

Papa Franjo svoju inicijativu „24 sata za Gospodina“ započeo vlastitim primjerom

Papa Franjo započeo je „24 sata za Gospodina“ tako što se prvi ispovijedio, a potom otišao u ispovjedaonicu ispovijedati vjernike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“24 sata za Gospodina” je inicijativa Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije koju je prigodom nedjeljnog angelusa najavio papa Franjo. Crkve diljem svijeta bit će otvorene za ispovijed danas, u petak i sutra, u subotu cijeli dan i noć.

“Bit će to – možemo to tako nazvati – slavlje praštanja, koje će se održati i u mnogim biskupijama i župama diljem svijeta. Oproštenje koje nam daje Gospodin mora se slaviti, kao što je to učinio otac u prispodobi o rasipnom sinu, koji je, kada se sin vratio kući, priredio slavlje, zaboravivši sve njegove grijehe”, rekao je Sveti Otac najavljujući ovaj događaj.

I Zagrebačka nadbiskupija priključila se ovom posebnom pokorničkom događaju. U zagrebačkoj župi Sv. Blaža događaj je započeo križnim putem u 18 sati, nakon kojega slijedi misa u 18,30 sati. U 19 sati je izlaganje Presvetog i početak cjelonoćnog klanjanja i ispovijedi. Ispovijedat će se cijelu noć – do mise koja će u subotu ujutro biti u 7 sati. U petak u 22 sata molit će se molitva Povečerja, a u subotu u 6 sati molitva Jutarnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version