Papa otvorio vrtove Castel Gandolfa za javnost

Od 1. ožujka, veličanstveni vrtovi koji okružuju papinsku ljetnu rezidenciju u Castel Gandolfu otvoreni su za javnost. Smješten južno od Rima u Albanskom gorju posjed uključuje prostrane Barberinijeve vrtove, ostatke rimske vile i poljoprivredno dobro, kao i drevnu papinsku palaču.

Direktor Vatikanskih muzeja izjavio je da je sam papa Franjo odlučio otovriti vrtove papinske vile „gdje se u suživotu nalaze sjajna umjetnost i priroda“ i učiniti ih dostupnima svima. Vrtove će se moći posjetiti od ponedjeljka do subote u vođenim turama na talijanskom i engleskom, a pojedinci i grupe će se moći predbilježiti online.

„Vrtovi Barberini“ nalaze se na mjestu stare rimske vile koju je sagradio car Domicijan, treći i posljednji vladar dinastije Flavijevaca. Posjetitelji i nadalje mogu šetati po ruševinama carskog kazališta ili kroz natkriveni prolaz gdje su car i njegovi gosti šetali u bijegu od ljetnih vrućina Rima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Radio Vatikan
Photo: narod.hr