Site icon narod.hr

Papa primio kenijske biskupe: Ne bojte se uvjereno propovijedati!

Zajedno s vama molim za sve koji su ubijeni u terorističkim napadima, plemenskim ili etničkim sukobima. Osobito mislim na osobe ubijene na sveučilištu u Garissi, na Veliki petak. Neka se počinitelji tih brutalnosti osvijeste i potraže milosrđe – napisao je Sveti Otac u govoru koji je danas uručio kenijskim biskupima, primivši ih u audijenciju prigodom njihova pohoda ad limina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je, na prvome mjestu, naglasio važnost cjelovitog odgoja za sjemeništarce. „Premda se sjeme svećeničkoga zvanja posije davno prije nego se dođe u sjemenište, ponajprije u srcu obitelji, na sjemenišne odgojitelje spada briga da ta zvanja uzrastu“ – napisao je Sveti Otac. Potičući na blizinu i suradnju svećenika i biskupa, Sveti im je Otac pred oči stavio primjer Isusa, koji se osobno brinuo za apostole i provodio vrijeme s njima. Podrška biskupa – ustvrdio je – pomoći će svećenicima da budu vjerni svojim obećanjima i osnažit će zajedničke napore oko izgradnje Kraljevstva Božjega.

Papa Franjo je nadalje istaknuo svjedočanstvo osoba posvećenoga života koje se odriču svijeta poradi Krista. Govoreći pak o poslanju Crkve, ustvrdio je da mora ustrajati na moralnim načelima koja promiču opće dobro i izgradnju cjelovitog društva. „Ispunjajući svoje apostolsko poslanje, Crkva ima proročki braniti siromahe“ i suprotstavljati se „svakoj korupciji i zloporabi moći“. „Ne bojte se biti proročki glas! Ne bojte se uvjereno propovijedati!“ – potaknuo je Sveti Otac kenijske biskupe.

Crkva u Keniji treba uvijek biti vjerna svojem poslanju i biti sredstvo pomirenja, pravednosti i mira. Promičući pravednost putem dijaloga, kako s kršćanskim, tako i nekršćanskim vjerskim vođama, moći će se hrabro i ujedinjeno osuditi svako nasilje, „osobito ono koje se čini u ime Božje“ – napisao je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je Sveti Otac istaknuo temu obitelji – potičući biskupe da svima navještaju spasonosnu istinu evanđelja života – te nadolazećeg Jubileja milosrđa, kao vremena oprosta, liječenja, obraćenja i milosti za čitavu Crkvu u Keniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version