Papina poruka preko Twittera: Bog se učinio malenim zato što je zaljubljen u nas

epa04950736 Pope Francis enters the cathedral before the start of mass at the Cathedral Basilica of Saints Peter and Paul in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 26 September 2015. Pope Francis is on a five-day trip to the USA, which includes stops in Washington DC, New York and Philadelphia, after a three-day stay in Cuba. Pope Francis added the Cuba visit after helping broker a historic rapprochement between Washington and Havana that ended a diplomatic freeze of more than 50 years. EPA/CJ GUNTHER

Papa Franjo je uoči Božića odaslao novi tweet s računa @Pontifex: „Bog je zaljubljen u nas. Čini se malenim kako bi nam pomogao dogovoriti na njegovu ljubav“, javlja Vatikanski Radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Otac će u 21:30 slaviti misu polnoćku u Bazilici svetoga Petra. Euharistijskom će slavlju prethoditi tradicionalni navještaj iz Martirologija. Sutra, na Božić, Papa će se u podne sa središnjeg balkona Vatikanske bazilike obratiti vjernicima s božićnom porukom „Urbi et Orbi“ i udijeliti svoj apostolski blagoslov.

U subotu, 26. prosinca, na svetkovinu sv. Stjepana prvomučenika, Sveti će Otac održati podnevni nagovor i tradicionalnu molitvu Angelusa u 12 sati. Sljedećega dana, na svetkovinu Svete Obitelji, Papa će u Bazilici sv. Petra slaviti misu za obitelji u 10 sati, a u 12 sati će predvoditi molitvu Angelusa s prozora Apostolske palače.

Kršćani u Svetoj zemlji slavit će polnoćku u samom mjestu Isusova rođenja – Betlehemu. Nakon otvaranja Svetih vrata crkve svete Katarine, latinski jeruzalemski patrijarh, Fouad Twal, uputit će se u procesiji prema Bazilici Rođenja Isusova, gdje će predsjedati misom bdijenja i potom pohoditi špilju rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.