Pjesmarica ‘Pjesma moja, boja tvoja’ most djece Kotora i Splita promovirana u Kotoru

„Pjesma moja, boja tvoja“ naziv je zbirke pjesama slikarice i spisteljice Žane Bajić iz Splita, koja je promovirana sinoć u crkvi Svetog Duha u Kotoru, kao rezultat međunarodnog projekta “Govorimo univerzalnim jezikom”.

Pjesmaricu je na temu pjesama autorice Žane Bajić oslikalo 36 mališana, osamnaest iz grupacije dječjih vrtića „Cvit Mediterana“ iz Splita, te isto toliko iz vrtića „Radost iz Kotora“, koji su sinoć bili domaćini i učesnici programa.

„Ovaj projekat smo realizirali spontano, mališani Kotora i Splita pokazali su svoje likovne sposobnosti i kroz svoje crteže odslikali su svoj doživljaj ovih pjesama“ – kazala je Vjera Rašković Perojević, ravnateljica vrtića „Mladost“ iz Kotora.

„Pjesma moja, boja tvoja“ gradi most između, djece i ljudi dvije države u bliskom susjedstvu i podsjeća na iskonske vrijednosti i činjenicu da su djeca velika inspiracija, kao i neiscrpni kreativni potencijal – kazala je Mirjana Bakotić ravnateljica vrtića „Cvit Mediterana“ iz Splita.

„Ova knjiga je posebna to je knjiga ljubavi i prijateljstava, ova knjiga nije samo za malu djecu ona je i za nas odrasle. Vjerujem da ćemo sa ovim projekto krenuti dalje na europske dječije vrtiće da nećemo stati u Kotoru, jer kada se veliki i mali slože sve se može. Posebno se zahvaljujem don Srećku Majiću iz Perasta koji je dao izuzetan doprinos da pjesmarica ugleda svjetlost dana “ – kazala je autorica Žana Bajić.

Pjesmarica je predstavljena početkom ljeta u Splitu. Nakladnik izdanja „Gospa od Škrpjela“ iz Perasta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr