Počeo 21. Špancirfest: U deset dana ponudit će se gotovo 500 različitih programa

Varaždin, 23.8.2019. - U petak je poèeo 21. Špancirfest koji æe u deset dana na ulicama i trgovima središta Varaždina ponuditi gotovo 500 razlièitih programa, od uliènih performera i kreativnih radionica do kazališnih predstava i koncerata na èetiri službene pozornice. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ua

Gotovo 500 različitih programa – od uličnih performera i kreativnih radionica do kazališnih predstava i koncerata na četiri službene pozornice ponudit će u deset dana na ulicama i trgovima središta Varaždina Špancirfest koji je u petak počeo svoje 21. izdanje, a u njegovu su središtu nove tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu Špancirfesta do druge nedjelje, 1. rujna, bit će 80-ak izvedbi performera te više od 30 koncerata na četiri pozornice.

Glazbeno Špancirfest otvaraju Božo Vrećo na pozornici kod Staroga grada kod vile Bedković te Paco Baliardo, osnivač legendarnih Gipsy Kingsa. U Varaždin će, među ostalima, doći i Tony Cetinski, Goran Bare i Majke, Elemental, Vojko V, Meritas, The Frajle, Gustafi, Silente, Detour, Neki to vole Vruće, Ricardo Luque, makedonski Dzambo Agusevi Orchestra i Rambo Amadeus.

Na ulicama i trgovima još će 70-ak ostalih glazbenih programa izvoditi DJ-evi i mladi još neafirmirani glazbenici pod zajedničkim nazivom “Heroji ulica”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozornici kod vile Bedeković, jedinome mjestu za koje se na Špancirfestu plaća ulaznica, izmijenjivat će se glazbeni i kazališni program sa šest komedija poput “Bogog Ivača znova” varaždinskoga HNK i “Kako je počeo rat na mom otoku” Gavelle i HNK u Šibeniku.

Jedna od sastavnica Špancirfesta je kreativnost koju će umjetnici iskazati u Uskoj i Školskoj ulici, a za najmlađe će se radionice i igraonice održati u Parku kreative.

U Varaždinu je i više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i prvi puta iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator Špancirfesta je Turistička zajednica grada Varaždina, a direktorica Jelena Toth najavila je da će poseban naglasak ovogodišnjega festivala biti na novim tehnologijama.

“Među prvima u našoj zemlji, posjetitelji Špancirfesta imat će priliku upoznati prvoga humanoidnog robota u Hrvatskoj CRUZR-a. Kreće se kao čovjek, sposoban je rukovati se, plesati, pjevati pa čak i zagrliti posjetitelje i odgovarati na njihova pitanja“, najavila je Toth ovogodišnju atrakciju za drugi vikend festivala, subotu, 31. kolovoza, i nedjelju, 1. rujna, na središnjem varaždinskom trgu, popularnom Korzu.

Tijekom svih deset dana posjetitelji Špancirfesta imat će priliku i ‘otići’ u svemir. Naime, na Kapucinskome trgu postavljena je kupola u kojoj se posebnom 3D 360° projekcijom posjetitelje vodi na put u svemir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.