Počeo Ultra festival Europe

Najveći festival elektronske glazbe u regiji Ultra festival Europe popodne je počeo na splitskom Poljudu, a na njemu će nastupiti 37 izvođača iz 75 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvi dan Ultra festivala Europe u Splitu prodano je oko 50 tisuća ulaznica, doznaje se od organizatora, koji očekuje da će Festival tijekom tri dana održavanja u Splitu i četvrtog na Hvaru posjetiti 150.000 ljudi iz 120 zemalja svijeta.

Program, koji će trajati 85 sati, prati se na ekranu od 700 četvornih metara. Brojnu publiku, koja se okupljala danima ranije u kafićima na Zapadnoj obali, gradski su autobusi prevozili do poljudskog stadiona. Na stadionu se već do prvih večernjih već okupio veći broj ljudi.

U gradu su iznajmljeni gotovo svi smještajni kapaciteti, pa su posjetitelji Ultra festivala smještaj nalazili i u udaljenijim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovih nekoliko dana u splitsku će zračnu luku sletjeti više od 300 zrakoplova, koji će u grad podno Marjana dovesti ljude iz svih dijelova svijeta kako bi uživali u tehno glazbi pod splitskim vedrim nebom.

Kafići i restorani imaju dozvolu gradske uprave da za vrijeme Ultra festivala mogu duže raditi, što su svi iskoristili i svoja vrata širom otvorili mladoj populaciji ljubitelja elektronske glazbe.

Splitska je policija do 21 sat u postaju privela deset osoba, među kojima ima i stranih državljana, većinom zbog pijanstva i narušavanja javnog reda i mira. Posla imaju i dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći, koje u većem broju dežuraju oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Ultra festival u Splitu se održava 11., 12. i 13. srpnja, te četvrti dan 15. srpnja u Hvaru. Na njemu će među ostalim nastupiti Adventure Club, Hard Rock Sofa, Sunnery James and Ryan Marciano, Jon Rundell, W&W, Danny Avila i Brass Knuckles. Na Hvaru se očekuje tulum Ultra Beach na kojem će nastupiti eklektični trio iz Miamija – Brass Knuckles. Očekuje se više od 250 plovila.

Velika je vjerojatnost da se večeras obori rekord najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu jer se Ultra festival Europe u Splitu može gledati uživo na kanalu You tube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.