Politička hit-komedija ponovno u Zagrebu: Pogledajte predstavu ‘Lijevom našom’ utemeljenu na kolumnama Zvonimira Hodaka

U K.D. Vatroslav Lisinski 5. i 19. veljače prikazivat će se politička hit komedije ‘U Lijevoj našoj – Žikina dinastija’ utemeljenoj na kolumnama odvjetnika Zvonimira Hodaka koji već desetak godina intenzivno komentira aktualna politička i društvena zbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je prvi put premijerno postavljena u Zagrebu 18., 19., i 20. travnja 2018. na Maloj sceni Medveščak 2, a gostovala je također u brojnim gradovima diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kako je za Narod.hr otkrio Hodak sada je koncept predstave promijenjen, no interes ne jenjava.

“Riječ je o monokomediji, jednom glumcu koji izvrsno poznaje tekst, a sam će izabrati najzanimljivije satirične ulomke”, pojasnio je Hodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističe, reakcije publike na prve predstave ‘Lijevom našom’ bile su odlične, a karte su bile rasprodane u kratkom roku, a već sad su gotovo rasprodane karte za 5. veljače u Lisinskom.

“U prvim predstavama smo imalo koncept koji se meni nije svidio – kazališni glumac od toga radi predstavu s određenim tetaralnostima koje su karakteristične za kazališne glumce. No, sad imamo jednog čovjeka koji zna tekst vrlo dobro i koji će izdvojiti ono što smatra da je duhovito po principu stand up komedije”, objašnjava Hodak.

Treba istaknuti da su predstave humanitarnog karaktera, a prihod je namijenjen Zakladi Ivane Hodak koja stipendira dobre studente slabijeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodakove kolumne za kazališnu izvedbu prilagodio je Dražen Stjepandić, ujedno režiser i izvođač predstave.

Karte za predstavu moguće je kupiti na blagajnama K.D. Vatroslav Lisinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.