Povodom Dana pobjede: Dođite večeras na koncert u Udbini violiniste Gorana Končara i orguljaša Edmunda Andler-Borića

Foto: PR

U utorak, 4. kolovoza  u 18:30 naš proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u župnoj crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini. Koncert je posvećen Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, a uz podršku Ministarstva kulture RH, te u organizaciji župnog ureda u Udbini.

Koncerti klasične glazbe u Udbini nisu česti, ali će zacijelo zasigurno pridonijeti još boljoj kulturnoj i turističkoj ponudi Udbine i tog dijela Like. Možda i ne previše poznata Udbina i taj dio Like zasigurno – sa svojom kulturnom i prirodnom baštinom – spadaju među najljepše dijelove Republike Hrvatske.

Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, na Bliskom Istoku, u Rusiji, Ukrajini itd.

Na programu koncerta u Udbini naći će se skladbe: Handela, Bacha, Beethovena – budući da ove godine obilježavamo 250 godina od rođenja tog velikog skladatelja – te hrvatski skladatelji Miroslav Miletić, Franjo Lučić i Davor Bobić. Ulaz na koncert je slobodan.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr