Site icon narod.hr

Pratite HKR u 20 sati: Gostuje Damir Borovčak, autor knjige ‘Gvozdansko- hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora’

Foto: narod.hr

U emisiji “Živa veza” urednice Tuge Tarle na Hrvatskom katoličkom radiju gostuje domoljub, aktivist, organizator, inicijator projekata kulture sjećanja, publicist i putopisac Damir Borovčak. Rođeni je Zagrepčanin s iskustvom iseljeničkog života (povratnik iz Kanade 1991.), po zanimanju dipl. inženjer strojarstva, a po vokaciji svestran i predan domoljubni djelatnik. Za svoj društveni rad dobio je mnoge zahvalnice i priznanja. Tri puta ga je odlikovao i prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borovčaka će se mnogi prisjetiti u ulozi urednika i voditelja emisije Vjera u sjeni politike na Radio Mariji. Autor je brojnih knjiga, osvrta i komentara na aktualna politička zbivanja te putopisnih reportaža i pokretač i idejni začetnik niza projekata s ciljem očuvanja i njegovanja kulture sjećanja. Jedan od najzahtjevnijih je utemeljenje spomen-hodočašća na povijesno mjesto hrvatskog velejunaštva u obrani domovine protiv Turaka 1578. godine. Komemoracijom svim hrvatskim žrtvama od 1578. do 1991. svetom misom i hodočašćem ove godine obilježena je 441. obljetnica herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko i tragična smrt svih 300 njegovih branitelja.

Urednica i voditeljica emisije Živa veza je profesorica Tuga Tarle, hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

SLUŠANJE U ŽIVO –> https://hkr.hkm.hr/program-uzivo/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version