Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima odgojno-obrazovnih, kulturnih i medijskih ustanova

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 20. prosinca 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru predstavnike visokoškolskih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, medijskih i izdavačkih ustanova s područja Zagrebačke nadbiskupije na čelu s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem.

Uz rektora Tanjića i prorektore te profesore HKS-a, susretu su prisustvovali prof. dr. sc. Mario Cifrak, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sa suradnicima, prof. dr. sc. Ivan Koprek, dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu sa suradnicima, preč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, preč. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, mons. Enco Rodinis, prof. Ljuba Duvnjak, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije, s. M. Danijela Dinjar, ravnateljica Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, o. Vinko Mamić, ravnatelj Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, Karmela Tomašević, ravnateljica Salezijanske osnovne škole, Anamarija Marković u ime ravnateljice Osnovne škole Ružičnjak, Angelo Gonzalez u ime ravnatelja Osnovne škole Lotrščak te Stjepan Brebrić, direktor Kršćanske sadašnjosti.

‘Razmeđa’ crkvenog i duhovnog djelovanja

U ime prisutnih, kardinala Bozanića je pozdravio i uputio mu čestitku dr. Željko Tanjić, rektor HKS-a. Zahvaljujući kardinalu Bozaniću na susretu i svesrdnoj pomoći, rektor Tanjić je istaknuo izazovnu ulogu ustanova koje predstavljaju, a koje se svojim djelovanjem nalaze na “razmeđi” crkvenog i društvenog djelovanja. Zahvaljujući na čestitkama, Kardinal Bozanić je nadovezujući se na riječi rektora Tanjića rekao kako su ustanove koje predstavljaju sudionici susreta neprocjenjivo bogatstvo Zagrebačke nadbiskupije koja se prostire na velikom području Hrvatske i po broju stanovnika okuplja najveći broj.

“Crkva je misterij darovan od Boga po Isusu Kristu za boljitak i posvećenje svijeta. Moramo biti trajno svjesni da smo i u Crkvi i u društvu. Moramo biti otvoreni za dijalog, ali i čuvati svoja polazišta i vlastitosti”, rekao je kardinal Bozanić poželjevši svima obilje blagoslova uz Božić i u novoj 2019. godini. Nakon Kardinalova obraćanja susret je nastavljen razgovorom okupljenih oko tema vezanih uz život i djelovanje ustanova koje predstavljaju s naglaskom na izazovima koji se nalaze pred svakom od njih.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr