Predsjednik Sabora Jandroković nakon razgovora s biskupima: ‘Nastavljaju se dogovori o dostojanstvenoj komemoraciji bleiburškim žrtvama’

Foto: Fah

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u skladu s najavom da će zbog novonastale situacije razgovarati s organizatorima komemoracije žrtvama bleiburške tragedije, održao je u ponedjeljak radni sastanak s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nadbiskupom Želimirom Puljićem te generalnim tajnikom HBK biskupom Petrom Palićem na kojem je zaključeno da će se nastaviti dogovori o dostojanstvenoj komemoraciji tim žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković iskazao je punu potporu pismu kojim je Hrvatska biskupska konferencija izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj te ocijenila da uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštovanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih.

Na sastanku je zaključeno kako će se nastaviti s daljnjim dogovorima kako bi se dostojanstveno obilježilo sjećanje na žrtve bleiburške tragedije, navodi se u priopćenju iz Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.