Predstavljanje knjige Višnje Starešine danas u Zagrebu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu danas u 18 sati u Velikoj dvorani sveučilišta (nova zgrada na Kampusu), Ilica 242, Zagreb, održat će se promocija knjige “Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, dr. Robin Harris, povjesničar, Davor Ivo Stier, zastupnik u Hrvatskom saboru i autorica knjige Višnja Starešina.

Knjiga je je svojevrsni vodič kroz manipulacije i falsifikate pred Haaškim sudom, kroz politički motivirane optužnice, montirane procese i mnogo nepravednih presuda. Analizirajući transkripte sa suđenja, presude, sjećanja izravnih sudionika procesa i drugu relevantnu literaturu, autorica prikazuje Haaški sud kao arenu za djelovanje
obavještajnih službi, koje su preko njega vodile rat poslije rata. U knjizi koja se koja se čita kao triler, možete naći dokumentirane odgovore na pitanja: zašto je Vukovar trebao biti krunski slučaj Haaškog suda i kako je postao najveća travestija međunarodne pravde? Zašto je Slobodan Milošević morao umrijeti? Kako je Oluja postala jedina ratna operacija kojoj se sudilo u Haagu? Zašto suci nisu prepoznali isti likvidacijski model u slučaju Srebrenica i slučaju Vukovarska bolnica? Postoji li tajna veza između „hrvatske šestorke“ u Australiji, koja se iz najvećeg protuterorističkog procesa preokrenula u najveću blasfemiju australskog pravosuđa i „hrvatske šestorke“ u Haagu? Kako je stara KOS-ova mreža postupno preuzela upravljanje haaškim procesima? I kako je hrvatska država – nestajala iznutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.