Predstavljen novi EU projekt Caritasa Sisačke biskupije

Foto: Sisačka biskupija

Novi EU projekt Caritasa „Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije“ predstavljen je u srijedu, 22. rujna u Velikom Kaptolu u Sisku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim projektom Caritas Sisačke biskupije otvara novu socijalnu uslugu pružanja psihosocijalne podrške za osobe s invaliditetom na području cijele Sisačke biskupije što će omogućiti mobilni tim koji uključuje socijalnog radnika i psihoterapeuta. Ovaj tim dolaziti će do domova osoba s invaliditetom, a usluga će također biti dostupna i u prostoru Caritasa Sisačke biskupije na adresi Ulica dr. Ante Starčevića 92, u Sisku gdje se korisnici usluge psihosocijalne podrške mogu svakodnevno obratiti.

Projektom će se otvoriti još jedna jednako važna socijalna usluga poludnevnog boravka za starije koja će biti organizirana u Oborovu, na adresi Sočnićeva 2. Za potrebe provedbe aktivnosti poludnevnog boravka biti će organiziran prijevoz starijih osoba kako bi im usluga bila što dostupnija te kako bi se što više starijih uključilo u aktivnosti boravka koje će im zasigurno omogućiti bolju kvalitetu života. Cilj projekta je i pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unaprjeđenjem izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške i boravka u Caritasu, a u taj dio projekta bit će uključeno minimalno 160 korisnika, uglavnom starijih osoba i osoba s invaliditetom. 

Kako je istaknula voditeljica projekta Danijela Švrga želja je provoditelja da kroz 24 mjeseca aktivnosti omoguće smanjenje broja korisnika usluge smještaja razvojem izvaninstitucijske socijalne usluge, psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka, a također da se i podigne svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i pravima ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.613.256,22 HRK, a sufinanciran je  iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali  2014.-2020. u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.