Predstavljena nakladnička djelatnost HAZU

Foto: fah

Nakladnička djelatnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti tijekom 2017. godine predstavljena je u ponedjeljak u Palači HAZU u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonko Kusić ocijenio je kako je prošla godina bila jedna od najaktivnijih godina HAZU, koja je organizirala 438 događaja, od čega 114 simpozija i okruglih stolova.

Akademija je objavila 244 edicije, a akademici su još izvan HAZU objavili 58 naslova, napomenuo je Kusić dodavši kako je akademijina Zaklada za znanost finacirala 196 projekata.

Glavni tajnik akademije, akademik Pavao Rudan istaknuo je kako je HAZU tiskao 120. broj svoga Ljetopisa, u kojem je objavljen popis djelatnosti akademika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine Hrvatska akademija za znanost i umjetnost objavila ukupno 103 naslova raznih publikacija, napomenuo je Rudan dodavši kako je objavila 21 knjigu, 19 zbornika radova, 35 svezaka časopisa, 11 kataloga izložaba, 4 knjige sažetaka, 6 spomenica preminulim akademicima, 2 partiture, 2 rječnika, 2 edukativne bilježnice i jedan crtački dnevnik.

Svaki razred Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pojedinačno je predstavio svoju izdavačku djelatnost.

Cjelokupna ovogodišnja naklada izložena je u atriju Akademijine palače, a može se razgledati do 28. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.