Predstavljena nova knjiga Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnom otajstvu Kristovu svetog Ivana Zlatoustog

Foto: Verbum

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 28. ožujka predstavljena je knjiga Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnom otajstvu Kristovua knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakladna kuća Verbum priredila je novo izdanje sv. Ivana Zlatoustog pod nazivom Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu. Riječ je o XIV. svesku Verbumove biblioteke Crkveni oci pod čijim je imenom objedinjena kršćanska literatura prošlih vremena za koju se sa sigurnošću može reći da su neiscrpna riznica duhovnog bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti.

Djelo Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu za temu ima središte kršćanske vjere – Kristovu muku, smrt i Uskrsnuće. Svima onima koji su formalno vjernici, a govor o Uskrsnuću im je dalek i čudan ili u Uskrsnuće Kristovo pa ni svoje uopće ne vjeruju, ova knjiga može biti putokaz i otvoriti im nove perspektive. Sastoji se od devet poglavlja kroz koja sveti Ivan Zlatousti nadahnut vjerom i svetopisamskim tekstovima, izvrsnim govorničkim stilom, bez uvijanja i okolišanja, kao izvrstan poznavatelj ljudske nutrine i životnih problema, potiče svoje vjernike na čvrstu i ustrajnu vjeru u uskrsnuće i zagrobni život, ispovijedajući ujedno vjeru u Kristovo uskrsnuće kao temelj i mjeru svih vjerničkih uvjerenja.

Sv. Ivan Zlatousti u ovome svesku poput vješta tkalca tka pouku o strpljivosti i nadi usmjerenu čovjeku – kršćaninu, onome koji je pozvan na borbu u neizvjesnostima života, stavljajući mu kao smjerokaz i zalog nade i radosti vrlo izvjesnu činjenicu konačne pobjede nad onim što uništava svakog čovjeka, a to je smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga Govori i homilije o strpljivosti, uskrsnuću i pashalnomu otajstvu Kristovu u prijevodu Ante Franića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.