Predstavljena službena slika Svjetskoga susreta obitelji u Rimu

Marko Rupnik
Foto: snimka zaslona

Slovenski umjetnik o. Marko Ivan Rupnik, DI, autor je u Vatikanu predstavljene službene slike Svjetskoga susreta obitelji u Rimu, prenosi IKA portal Vatican News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika „Otajstvo je to veliko” dimenzije 80×80 cm u svijetlim i toplim bojama – žutoj, narančastoj i crvenoj – predstavlja scenu biblijske svadbe u Kani, a, prema umjetnikovim riječima, želi poručiti da je obitelj izraz sakramenta braka.

Dr. o. Marko Ivan Rupnik rođen je u Zadlogu u Sloveniji 1954. godine. Studirao je filozofiju, teologiju i Akademiju likovnih umjetnosti, a doktorirao je na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, gdje i danas predaje. Do prošle godine vodio je duhovno-kulturni centar „Aletti”, a njegovi mozaici i sakralna djela ukrašavaju više od 220 mjesta u svijetu. Usto je dosad objavio 30-ak naslova, često vodi duhovne vježbe, a savjetnik je i u više rimskih kongregacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski susret obitelji koji će se od 22. do 26. lipnja 2022. održati u Rimu pod geslom „Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti” ujedno će zaključiti Godinu obitelji Amoris laetitia. Susret se trebao održati ove godine, no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.