Predstavnici talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori posjetili biskupa Franju Komaricu

Foto: Međunarodna paneuropska unija, Fotomontaža: Narod.hr

Predsjednik talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori – MCL (Kršćanski radnički pokret) Antonio Di Matteo i predsjednik Glavnog vijeća Piergiorgio Sciacqua posjetili su banjolučkog biskupa mons. dr. Franju Komaricu povodom njegovih 50 godina od svećeničkog ređenja. S gostima iz Italije u posjetu su bili i glavni tajnik Međunarodne paneuropske unije prof. dr. Pavo Barišić i zamjenik glavnog tajnika Međunarodne paneuropske unije Vanja Gavran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Komarica ih je s ravnateljem biskupijskog Caritasa mons. dr. Miljenkom Aničićem upoznao sa stanjem u biskupiji i projektima koje vodi biskupija. Tako su imali priliku posjetiti dom za starije i dječji vrtić na Petrićevcu, farmu krava, pogon proizvodnje sira trapista i pivnicu u Aleksandrovcu, vinograde u Mahovljanima, ali i bivšu opatiju Marija Zvijezda gdje su se upoznali s realizacijom projekta Europski centar za mir i suradnju.

> Vinko Laštro: Zlatna misa biskupa Franje Komarice – neumorni biskup, bez radnog vremena i bez odmora

Ova organizacija, s kojom biskup ima dugogodišnju suradnju i s kojom dijeli iste vrijednosti, u svom se radi posebno fokusira na solidarnost i pomoć onima u potrebi, ali i
na dijalog kultura i naroda posebno na prostoru Jugoistočne Europe, a za što se zalaže i sam biskup. Ono što ih posebno veže je i sam jubilej. Movimento Cristiano Lavoratori, koji ima više od 300 000 članova, ove godine također ima jubilej, 50 godina od osnivanja. Pozvali su stoga biskupa Komaricu na svoju proslavu u Rim, u prosincu ove godine, ali su i najavili i konkretnu podršku nekim od projekata biskupije.

Predstavnici MCL-a su nakon Banja Luke posjetili Mostar i Međugorje. U Mostaru su se sreli s odgojiteljem postulanata u franjevačkom samostanu u Mostaru fra Ikom Skokom koji im je predstavio studentski dom Dompes, a u Međugorju su se susreli s apostolskim vizitatorom biskupom Cirilom Almariom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posjeta Banjoj Luci Di Matteo i Sciacqua u Zagrebu su se posjetili i Hrvatsku paneuropsku uniju gdje im je domaćin bio predsjednik akademik Mislav Ježić. Ježić ih je upoznao s aktivnostima Paneuropska unije koja, kao organizacija koja djeluje u 28 europskih zemalja i koja se zalaže za zajedništvo europskih naroda, ove godine slavi 100 godina od osnivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.