Premijera dokumentarnog filma ‘Marijanski zavjet za Domovinu’ u Zagrebu: Uskoro prikazivanje diljem Hrvatske

Foto: narod.hr

Svečana premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu“ kao i predstavljanje 3. Zavjetnog hodočašća, održat će se večeras u Zagrebu, a nakon toga će se prikazivati u gradovima diljem Hrvatske. O tome gdje i kad ćete moći pogledati film izvijestit ćemo naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO) Marijanski zavjet za Domovinu – dio europske baštine

Film u trajanju od 50 minuta prikazat će najzanimljivije trenutke Marijanskog zavjeta za Domovinu kojeg Bratovština već treću godinu zaredom organizira kao Zavjetno hodočašće, od 10.6. do 24.8., kojem se priključuju na rutama brojni mladi, branitelji kao i ostalih sudionici, čiji put u trajanju od 75 dana i 1700 km prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine.

> Marijanski zavjet za Domovinu oživljava duhovni, ekonomski i društveni život Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dolazak na svečanu premjeru ovog filma već su potvrdili predstavnici Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Predsjednika Vlade, Gradonačelnika grada Zagreba, Ministar branitelja, g. Tomo Medved​, Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gđa. Nada Murganić​, g. Slaven Dobrović​, g. Marko Sladoljev​, pater Ivan Ike Mandurić​, Predsjednik HVIDRE Grada Zagreba g. Ante Tandara​, kao i vrhunski bivši sportaši Ivana Brkljačić i Damir Škaro te pjevačica Ivana Marić​.

> Marijanski zavjet za Domovinu: Želimo ponovno obnoviti zavjet s Majkom Božjom kroz ponosnu i jaku Hrvatsku

Ovaj film kroz iskustva sudionika i domaćina po mjestima prolaska, gledatelju pruža uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za Domovinu za pojedince, one koji su za vrijeme rata kao branitelji prošli tim putevima, za one mlade koji žele dati svoj doprinos kroz zahvalnost ali i molitvu za Domovinu u kakvoj žele živjeti kao i za sve one koji na taj način svojim uključivanjem u ovaj zavjet žele poslati poruku – volim svoju Domovinu. Projekt “Marijanski zavjet za Domovinu” je pod pokroviteljskom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske – uz čije financiranje je i napravljen ovaj film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.