Preminuo don Pavo Crnjac, rektor kapele Corpus Domini u Zagrebu

Foto: IKA, Snježana Kirinić Grubić

Jutros je u KBC Dubrava – Zagreb preminuo svećenik don Pavao Crnjac, javlja Rama-Prozor.info.

Pavao Crnjac (Doline, Donja Vast, Uzdol, 1942.) je hrvatski rimokatolički svećenik Zagrebačke nadbiskupije i prevoditelj.

Bio je Rektor kapele Corpus Domini u Zagrebu. Pisao je znanstvene i stručne članke. Pisao je za Zaprešićki godišnjak, zbornik Tkalčić, Ramski zbornik, objavio je rad u zborniku petog Hrvatskog žrtvoslovnog kongresa održanog u Voćinu. Inicijator je obilježavanja spomena odlaska braće Stipana i Marijana s Tribošića (Izbično), nosača duhana u Bosnu, koji su otišli na Donju Vast u župi Uzdolu, gdje su kupili zemljište, sagradili dom te zasnovali mnogobrojnu obitelj s brojnim potomstvom.

Na tu je temu snimio dokumentarni film.

Preveo je s talijanskog na hrvatski djelo Gianfranca Ravassija Un mese con Maria (Jedan mjesec s Marijom: 31 biblijska slika o Mariji) i Teresija Bosca Ukrali ste mi srce: novi životopis sv. Ivana Bosca (Don Bosco: una biografia nuova ). S njemačkog je na hrvatski zajedno sa Ivanom Čehokom preveo djelo Johannesa Hirschbergera Mala povijest filozofije (Kleine Philosophiegeschichte).

Uređivao je salezijanski časopis Don Bosco danas. Uredio je knjigu Koraci zajedničkom stazom: spomenica Salezijanske klasične gimnazije, Križevci, Rijeka: 1959-1985., zbornik radova XV. i XVI. katehetske ljetne škole u Šibeniku 1986. i Subotici 1987. Odgoj i predanje vjere. Priredio je antologiju Pjesme Mariji: izbor recitacija za Marijina slavlja, zbornik recitacija za liturgijska slavlja (Božić, Uskrs, Bogu Ocu i Stvoritelju, Isusu Kristu, Duhu Svetomu i svetim zaštitnicima) Poezija blagdanskom trenutku, zbirku recitacija za prigodna slavlja u župnoj zajednici Poezija zajedničkoj radosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr