Presjek hrvatske karikature na izložbi u Beču

Presjek radova ponajboljih hrvatskih karikaturista predstavit će se od danas do 10. lipnja na izložbi u Hrvatskom centru u Beču. To je nastavak serije izložbi kojima Hrvatsko društvo karikaturista (HDK) predstavlja i promiče hrvatsku karikaturu u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložit će se 88 karikatura 47 autora, članova Društva, među kojima su Srećko Puntarić, Oto Reisinger, Nik Titanik, Petar Pismestrović, Nikola Listeš, Miroslav Gerenčer i drugi. Po već uobičajenoj praksi uzvanike će na izložbi portretirati dopredsjedik Društva Milan Lekić, stručnjak za brze portretne karikature.

Izložba je u protekle tri godine već gostovala u Norveškoj, potom u Francuskoj, u sklopu sveobuhvatnog programa predstavljanja hrvatske kulture u toj zemlji te u Istanbulu, gdje je bila postavljena prošle godine.

Postoji zanimanje hrvatske zajednice u Bratislavi da ista izložba nakon Beča gostuje u tom gradu, a za jesen se planira uzvratni posjet turskih karikaturista, koji spadaju među najistaknutije u svijetu, rekao je za Davorin Trgovčević, predsjednik HDK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska karikatura prepoznatljiva je i priznata u svjetskoj karikaturi zahvaljujući brojnim nagradama koje su na velikim svjetskim festivalima osvajali domaći autori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.