Promocija knjige o Petru Lovriću – jedinom Hrvatu koji se u 75.godini života popeo na Himalaje – večeras u 18 sati u Zagrebu

Knjigu “Od Rame do Himalaje” Petra Lovrića biti će predstavljena 28.11.2018. u 18 h u dvorani Vijenac, Kaptol 29 a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorit će

IVICA KOSTELIĆ, svjetski prvak u skijanju, osvajač velikog Kristalnog globusa i olimpijskog srebra, najtrofejniji hrvatski skijaš svih vremena.

STIPE BOŽIĆ, proslavljeni hrvatski i svjetski alpinist, osvajač svih 8- tisućnjaka, najviših vrhova svijeta,putopisac, tv snimatelj, koji se nesebično istaknuo u spašavanju ljudskih života u Domovinskom ratu i miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIHOMIR DUJMOVIĆ, naš najugledniji kolumnist, rijetka novinarska moralna vertikala, poznat po tome da mu je od 2000. god. u “demokratskoj Hrvatskoj” 12 puta zabranjivana kolumna i da je maknut sa svih televizija.

Promociju će voditi mlada hrvatska glumica Lucija Dujmović, a nastupiti će i poznati hrvatski glumac i himalajac Vedran Mlikota.

Posjetitelje će s nekoliko domoljubnih pjesama pozdraviti klapa Lavanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva zarada od knjige ide za pomoć odbitelji jednog hrvatskog branitelja invalida na Banovini, koji ima djece.

Što znamo o knjizi?

Od “Rame do Himalaje”, naslov je knjige Petra Lovrića, alpinista i planinara, nekada iznimno uspješnog poslodavca,Ramljanina i Zagrepčanina, i iznad svega čestitog domoljuba. Ovakva definicija Petra Lovrića može se detaljno iščitati iz ove nesvakidašnje knjige. To je u prvom redu knjiga o njegovom izvanrednim alpinističkim uspjesima. Lovrić je naime osvojio sve svjetske vrhove, od Andi i Kanade do najvećeg vrha Japana i Mongolije. Petar Lovrić je prošao i Grenland i Ande, bilo ga je od Aljaske do Antarktika, od krova Afrike do najvišeg vrha Japana i na kraju se prošle godine točno u 75 godini života popeo na Himalaje. Lovrić je pohodio i sve velike svjetske pustinje od jordanske do sirijske, od pustinja Atacamon gdje 450 godina nije pala kap kiše do najčudovišnije pustinje na kugli zemaljskoj, pustinje Gobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane u ovoj knjizi paralelno pratimo Lovrica kao homo politicusa. Otac mu je poginuo kao hrvatski vojnik u Drugom svjetskom ratu i nikada ga nije vidio. Partizani su mu kad je imao pet godina zamalo ubili majku, naime ispred njihove kuće stavili su joj puščanu cijev u usta i Petar je s pet godina skočio zaštitnički na majku pokušavajući zaustaviti njenu likvidaciju. Partizan ga je zgrabio, podignuo u zrak i bacio na zemlju i Lovrić je pao u nesvijest. Tako je počeo njegov život. Komunističke godine su bile mučne za njega, ali je unatoč tome uspio. Završio je fakultet postao direktor velike kompanije Multivac koju će voditi do mirovine. Između te karijere, brojni politički susreti, pomaganja u stvaranju hrvatske parlamentarne scene i cijeli život trajne donacije siromašnima. Uostalom i zarada s promocije ove knjige biti će predana jednoj 12-točlanoj obitelji na Banovini.
Nema dana da se ne popne na Sljeme, nema mjeseca da ne ode na Velebit, nema jutra da se ne sjeti Rame niti dana da ne protresa hrvatsku političku muku.

Neobičan i jedinstven čovjek, uostalom sto vise reci od naslovne rečenice” Hrvat koji se u 75. godini života popeo na Himalaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.