Razgovori sa sv. Majkom Terezijom: Nova knjiga koja pruža uvid u njen život i osobu

Razgovori sa Majkom Terezijom
Foto: Kršćanska sadašnjost

Don Lush Gjergji, katolički svećenik Apostolske administrature Prizrena (Kosovo), objavio je knjigu “Razgovori sa sv. Majkom Terezijom“. Gjergji je sv. Majku Tereziju pratio na njezinim brojnim putovanjima od 1969. godine, kada ju je prvi put susreo u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimno bogatstvo tih osobnih susreta, u formi razgovora, intervjua i govora u različitim prigodama i u različitim krajevima svijeta, sada je podijelio u knjizi „kako bismo sv. Majku Tereziju bolje razumjeli i pokušali ju nasljedovati, barem u nekoj mjeri, u svakidašnjem životu“.

>Film o Majci Tereziji ‘Svitanje u Kalkuti’: ‘Sjećamo je se kao one s kojom smo se mogli poistovjetiti u svakodnevnom životu’

U mnoštvu susreta imao je korisne i prijateljske razgovore s Majkom Terezijom. Neki od njih nalaze se u ovoj knjizi, kako bi je čitatelji mogli bolje razumjeti i slijediti na njenom duhovnom putu i pokušali nasljedovati, barem u nekoj mjeri, u vlastitom svakidašnjem životu. Ova knjiga, popraćena fotografijama iz arhiva autora, kao „svojevrsna duhovna oporuka za sve nas“ pruža dragocjen uvid u život i osobu Svetice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Pročitajte poruku sv. Majke Terezije upućena svim ženama o majčinstvu, ljubavi i jedinstvenosti

„Svi znamo da u svijetu ima teških bolesti, ali sve više primjećujemo da je najteža bolest u svijetu danas ta što se ljudi međusobno ne vole, ne vole bližnjeg, nema ljubavi među njima. Trebamo uvijek biti sretni što naše siromahe nosimo pred Boga i što donosimo Boga našim siromasima: što činimo da Bog zasja u siromasima i siromasi u Bogu“ (Sv. Majka Terezija).

Knjigu potražite u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.