Revizija: MSU plaćao režije restoranu, a zaboravio mu obračunati i zatezne kamate zbog kašnjenja najamnine

Zagreb, 11.5.2015. - Muzej suvremene umjetnosti (MSU), čiji je vlasnik Grad Zagreb, već pet godina plaća režije restoranu koji posluje u sklopu Muzeja, a "zaboravio" mu je naplatiti i zatezne kamate zbog kašnjenja s plaćanjem zakupnine, tvrdi u svom nalazu Državna revizija. Arhivska fotografija od 25.04.2013. godine prikazuje zgradu MSU-a. foto HINA / Damir SENČAR / mm

Muzej suvremene umjetnosti (MSU), čiji je vlasnik Grad Zagreb, već pet godina plaća režije restoranu koji posluje u sklopu Muzeja, a “zaboravio” mu je naplatiti i zatezne kamate zbog kašnjenja s plaćanjem zakupnine, tvrdi u svom nalazu Državna revizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugovi za režijske troškove restorana “Zagrebački plavi” veličine 250 kvadrata i sedamstotinjak kvadrata natkrivene terase, koji su se popeli na oko 155 tisuća kuna, nastali su jer nije podmirivan dogovoreni mjesečni paušal od 3690 kuna, a zanimljiv je i podatak koji je utvrdila Revizija, kako računi za taj ugovoreni paušal uopće nisu ispostavljani.

Nakon provedenog natječaja, Muzej suvremene umjetnosti dao je svoj prostor u zakup, a ugovor o tome je zaključen u svibnju 2011. Prema njegovim odredbama ugovorena mjesečna zakupnina iznosi 13.280 kuna. Kako u u cijenu nisu bili uključeni troškovi struje, grijanja, odvoza smeća i vode, utvrđen je mjesečni paušal od 3690 kuna.

Iako su, prema nalazu revizije, uredno ispostavljani mjesečni računi za zakup na ugovoreni iznos, zakupoprimac ga nije pravodobno plaćao. Tako su u 2013. naplaćena potraživanja za zakup za četiri mjeseca 2012. i za 2013. u iznosu 209.881 kuna, a Revizija je također primijetila i kako zakonske zatezne kamate na zakašnjela plaćanja nisu obračunavane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga, ali i zbog niza drugih utvrđenih nepravilnosti, Državni ured za reviziju Muzeju suvremene umjetnosti dao je uvjetno mišljenje za 2013., a revizija je provođena od listopada prošle do ožujka ove godine.

“Već tijekom rada revizije u Muzeju suvremene umjetnosti postupili smo sukladno naputku revizije te je iznos od 154.980 kuna naplaćen u cijelosti. Napominjem da su se za mjesečni najam kafića redovito ispostavljale fakture te da poduzeće u najmu redovito podmiruje svoje obveze”, poručili su kratko, na Hinin upit, iz Muzeja suvremene umjetnosti.

I voditeljica prozvanog restorana Tajana Trojak uvjerava kako su računi podmireni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je sve riješeno i podmireno”, kazala je Hini.

O tome, tvrdi, postoje ugovori kojima su sve sporne stavke riješene, no detalje nije željela iznositi. “To su stvari između Zagrebačkih plavih i Muzeja suvremene umjetnosti”, kratko je poručila Trojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.