Rijeka i okolica postale zanimljivo područje za snimanje filmova i TV serija

FaH

Od srijede do nedjelje u središtu Rijeke snimat će se scene američkog igranog filma s velikim glumačkim imenima, a time se Rijeka i okolica potvrđuju kao zanimljivo područje za snimanje filmova i televizijskih serija, o čemu brine regionalni filmski ured – Kvarnerska filmska komisija, osnovana 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da će se u Rijeci snimati film “The Hitman’s Wife Bodyguard” s Salmom Hayek, Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, nastavak akcijske komedije iz 2017., koji se dosad snimao u Rovinju.

U Rijeci će se snimati na lokacijama oko gradske tržnice, zgrade HNK Ivana pl. Zajca, u Starom gradu, na trgu 128. brigade Hrvatske vojske i oko njega te blizu stadiona Rujevica. Ulice na kojima se snima povremeno će se zatvarati za sav promet.

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured, osnovan u okviru javne ustanove Art-kino, uz podršku i poticaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Ona pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku za domaću i stranu audiovizualnu produkciju tako da omogućuje pristup bogatoj bazi filmskih lokacija, ostvaruje vezu s lokalnom javnom upravom, privatnim i poslovnim subjektima na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, pomaže pri organizaciji ‘location scoutinga’ i’ castinga’ te pruža druge usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi Kvarnerska filmska komisija, postoji veliki izbor mogućih filmskih lokacija na Kvarneru, s više od 1000 kilometara morske obale, 45 otoka, planinskim vrhovima, pitoresknim mediteranskim gradićima i planinskim selima što pruža jedinstven spoj netaknute prirode, povijesnih naselja i urbane cjeline grada Rijeke.

Tu su, ističe se, lokacije rijeka i jezera, planina, obalnog područja, otoka, utvrda građenih od 12. do 17. stoljeća, sela od planinskih do kamenih priobalnih, bogate industrijske baštine i atraktivne arhitekture od klasicističkih vila uz more, kamenih ulica mediteranskih gradića, stadiona pod stijenama ili suvremenog bazenskog kompleksa.

U Rijeci i okolici tijekom posljednjih nekoliko godina su snimani filmovi “Diana” Olivera Hirschbiegela, romantična komedija “Ibiza”, akcijska drama “The Witness”, film “Odmetnici” o američkim marincima koji za vrijeme rata u Bosni nalaze skriveno blago na dnu jezera i niz drugih, te televizijske serije, dvije sezone “Novina”, treća sezone “Granice zločina”, šesta sezona “Protuudara (Strike back)” i serija “McMafia”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.