Sarajevo: SDP-ova gradonačelnica i ove godine izazvala reakcije čestitkom za Božić katolicima

benjamina klarić
Foto: www.sarajevo.ba

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić je, prilikom čestitanja Božića, ponovno napravila gaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Našim sugrađanima katolicima upućujem iskrene čestitke u povodu velikog hrišćanskog blagdana Božića. Želim da Dan Hristovog rođenja provedete u miru, dobrom zdravlju, zadovoljstvu, okruženi najmilijim, komšijama i prijateljima. S tim željama, blagoslovljen i čestit Božić!”, objavila je Karić, čestitavši izrazom koji rabe pravoslavci, priloživši fotografiju umjetne jelke postavljene ispred Katedrale Srca Isusova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po objavi čestitke uslijedili su brojni, uglavnom negativni komentari:

“Opet pogrešna čestitka, svaka čast”

“Je li moguće da ne možete pravilno napisati čestitku? Ima li među savjetnicima ijedan Hrvat katolik i zašto nema?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žalosno je ako se stvarno namjerno rade ove sitne naivne provokacije u vidu pogrešnog izgovora, ali na Vašu dušu, U svakom slučaju hvala, i nadam se da će dobronamjernost jednog dana postati normalnost i rutina u našem društvu, LP“

“Do kraja mandata možda ubodete kako treba napisati čestitku.”

“А pravoslavcima koji slave po gregorijanskom kalendaru?”

“Pozitivno što ste se sjetili, još bolje bi bilo da ste nekog pitali kako katolici izgovaraju, a kako pravoslavci pa da i čestitka bude prava. Više sreće 7. januara.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrišćanima će ti biti 7. 1. Ne brini, naučit ćeš.”

Lani je katolicima poželjela “sretan kalendar”

Benjamina Karić (32) prošle je godine također razočarala katolike kada je Božić čestitala kazavši kako se veseli “novom kalendaru”, što je izazvalo niz uglavnom podrugljivih komentara o tome kako gradonačelnica Sarajeva ne želi ili ne smije čestitati Božić Sarajlijama koji ga slave, a kojih, barem po službenom popisu, nije mali broj.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Sarajeva izabralo je u travnju 2021. javnosti malo poznatu Benjaminu Karić za gradonačelnicu glavnog grada Bosne i Hercegovine, a za tu dužnost predložila ju je Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH), čija je ona potpredsjednica.

Nakon izbora najavila je kako će se na gradonačelničkoj poziciji zalagati za interese stanovnika Sarajeva i očuvanje njegova kozmpolitskog karaktera te jačati odnose s gradovima-prijateljima.

Izabrana je kao zajednički kandidat SDP-a, te Naše stranke (NS) i stranke Narod i pravda (NiP), koje su se udružile kako bi s vlasti u Sarajevu svrgnule Stranku demokratske akcije (SDA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.