Simpozij Sekte i novi religiozni pokreti

Međunarodni franjevački centar za dijalog (CEFID), Nadbiskupijski pastoralni institut i Centar „Hrvatski areopag za međureligijski dijalog“ Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca organiziraju međunarodni međureligijski interdisciplinarni simpozij “Novi religiozni pokreti, sekte i kultovi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpozij će se održati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 8. i nedjelju, 9. studenoga 2014. godine.

Predavači su eminentni stručnjaci na svojim područjima iz raznih zemalja, Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Indije, Afrike, predstavnici islama, židovstva, pravoslavlja, pravnici, psihijatri, teolozi, kriminolozi, obrađuju odabrana aktualna pitanja poput kulta vampira i drakule koji se popularizira sagom Sumrak, utjecaj sekti na djecu, subliminarne poruke koje se sofisticirano promeću kroz crtiće i dječje filmove, slijede svjedočanstva o scijentologiji, sotonizmu, itd.

Ravnatelj Centra fra Josip Blažević žali zbog kotizacije koja se mora uplatiti na ovom izuzetno zanimljivom simpoziju, te kaže da je namijenjena za pokrivanje troškova organizacije ovog simpozija, najma dvorane, osvježenja u pauzama, administrativnih troškova, honorara predavačima, pokrića njihovih troškova putovanja i smještaja i dr. Prijevod svih tekstova na hrvatski jezik i s hrvatskog na talijanski znatna je stavka koja je utjecala i na cijenu kotizacije. Nažalost, osim kotizacije, drugih izvora financiranja simpozija nemamo, kaže poznati hrvatski stručnjak za religiozne pokrete i sekte od kojih su mnogi nimalo bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prijavu više od 100 sudionika, biti će moguće nabaviti Zbornik upola cijene, a u slučaju prijavljenih više od 200 sudionika onda će čak i cijeli Zbornik biti gratis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.