Slavni glumac oduševljen Hrvatskom: ‘Imali smo jedan od najboljih godišnjih odmora, no nažalost ubrzo je počeo rat…’

epa05038973 US director Quentin Tarantino (L) and British actor/cast member Tim Roth pose during a press conference to promote the movie 'The Hateful Eight' in Sao Paulo, Brazil, 23 November 2015. The movie will be shown in Brazilian theaters from January 2016 on. EPA/Carlos Villalba R

Jedan od najpopularnijih svjetskih glumaca, Britanac Tim Roth, nenajavljeno je večeras stigao u Sarajevo, kako bi na Sarajevskom Filmskom festivalu primio Počasno srce za izniman doprinos kinematografiji, ali i odgovarao na brojna pitanja na Masterclassu u kinu Meeting Point. Roth je prvi put u Sarajevu, no zato je istaknuo kako je u Hrvatskoj bio dva puta, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije nekoliko godina trebao sam snimati u Dubrovniku. Došao sam tamo s djevojkom, snimanje je propalo, a mi smo imali jedan od najboljih godišnjih odmora. Pamtim i dobru atmosferu na snimanju u Zagrebu, gdje smo radili film „Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi“. Gary Oldman i ja vozili smo u onim plavim tramvajima i baš nam je bilo zabavno. Nažalost, za manje od godinu dana počeo je rat kod vas”, kazao je veliki glumac, koji je još jednom pokazao tezu o tome kako su velike face prizemne. Tijekom jednosatnog razgovora kojeg je moderirala gumica Zana Marijanović, Roth se šalio s publikom, ali i podijelio brojne anegdote sa snimanja.

Svjetsku slavu stekao je ulogama u filmovima Quentina Tarantina “Reservoir Dogs” i “Pulp Fiction” koji je osvojio Oscara za scenarij a suradnju s Tarantinom je nastavio i u filmu “Mrska osmorka”. Zbog njegove uloge Archibalda Cunninghama u filmu “Rob Roy” slavljen je kao jedan od najboljih filmskih negativaca u povijesti filmske umjetnosti.

“Nikad nisam bio obožavatelj audicija, i uvijek sam ih izbjegavao. Quentin mi je poslao scenarij za „Pse iz rezervoara“ i čitajući ga odmah sam se oduševio. Kazao mi je kako mi je namijenio ulogu Gospodina Narančastog, a meni na prvu to baš nije sjelo. Pa ja sam Britanac koji je morao glumiti Amerikanca koji glumi policajca koji glumi lopova! Pozvao me da s Harveyem Keitelom odglumim scenu iz filma kao probu, no rekao sam mu samo: „znaš tko sam, pogledaj moje uloge, ako me želiš – tu sam“. Onda smo kod mene popili nekoliko piva i Tarantino mi je rekao da imam ulogu”, sa smiješkom je kazao Roth.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je normalno da filmski glumci igraju u TV serijama, no prije deset godina to nije bio slučaj, sve dok se među prvima na taj korak nije odlučio Roth u seriji „Laži me“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.