Sljedeći Svjetski susret obitelji u Dublinu 2018. godine

epa04951539 Pope Francis bends over to kiss a small child as he arrives at Independence Mall where he will speak in front of Independence Hall in Philadelphia, USA, 26 September 2015. Pope Francis is on a five-day trip to the USA, which includes stops in Washington DC, New York and Philadelphia, after a three-day stay in Cuba. EPA/JIM BOURG / POOL

Papa Franjo je predsjedajući završnu svetu misu Svjetskog susreta obitelji u Philadelphiji najavio sljedeći Svjetski susret obitelji u Dublinu, 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji je potaknuo okupljene da budu otvoreni čudesima Božje ljubavi i nadvladaju sablazan uskog sebeljublja koje nema strpljenja za druge. Obnavljamo svoju vjeru u Gospodinovu riječ koja poziva vjerne obitelji na tu otvorenost, poziva sve koji žele sudjelovati u savezu jednog muškarca i jedne žene, koji rađa život i otkriva Boga.

Posted by Irish Catholic Bishops’ Conference on 27. rujan 2015

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetimo se da je upravo Irska 22. svibnja održala referendum na kojem se većina Iraca izjasnila da želi izmijeniti ustavnu definciju braka. Naime, referendumom irska Vlada redefinirana je institucija braka kao zajednice žene i muškarca.

Referendumsko pitanje je glasilo: “Može li brak zakonski biti sklopljen između dviju osoba neovisno o njihovom spolu?”

Nažalost, irske građane koji su željeli zaštititi ustavnu definiciju braka kao zajednicu žene i muškarca zapravo nitko nije predstavljao, odnosno, najjače irske stranke i mediji su bili za redefiniciju institucije braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve četiri glavne političke stranke Republike Irske podržavale su redefiniranje braka – Fine Gael, Laburisti, Fianna Fáil i Sinn Féin, s druge strane protiv redefinicije braka ustale su brojne građanske udruge, udruge i organizacije za promicanje života i zaštitu obitelji, Katolička crkva kao i ostale vjerske zajednice.

U kampanju za redefiniciju braka u Irskoj uloženo 10 puta više nego u predsjedničku kampanju u Hrvatskoj

Kako se dogodila tako velika podrška vlasti i medija redefiniciji braka kao zajednice žene i muškarca? Cijelu priču pokrenuo je američki kapital s fondom od 735 milijuna eura uloženim u različite NGO aktivnosti u Irskoj tjekom prethodnih 13 godina. Takva ogromna sredstva stvorila su mrežu međusobno isprepletenih i financijski ovisnih institucija sa strahovito velikim lobističkim potencijalom i uplivom na politiku i medije. Prema izvješćima “donatora”, američke zaklade “Atlantic Philanothropies “, samo u kampanju za redefiniciju braka uloženo je više od 25 milijuna eura. Za usporedbu, sredstva uložena u predsjedničke kampanje Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović bila su 10 puta manja, a Irska i Hrvatska imaju približno jednako veliko biračko tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.