Šokačko sijelo od 3. do 13. veljače pod geslom “Lipo ti se Šokica opravlja”

Foto: plakat/http://www.tz-zupanja.hr/50-sokacko-sijelo/

Ovogodišnje 51. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture županjske Posavine, održat će se od 3. do 13. veljače pod geslom “Lipo ti se Šokica opravlja”, izvijestila je Turistička zajednica grada Županje koja je uz Grad Županju organizator te manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu bogatog programa koji će početi 3. veljače otvorenjem etnografske izložbe “Vezena ponjava – Moja mama ćilim tka…”, koju priređuju Muzej brodskog Posavlja iz Slavonskoga Broda i Zavičajni muzej “Stjepan Gruber” iz Županje, održat će se mnoge kulturne, folklorne, zabavne i sportske priredbe, među kojima su tradicionalne priredbe poput Večeri folklora, Sijela pučkih pisaca, Maloga šokačkog sijela i Pokladnog jahanja, a središnja svečanost otvorenja bit će 9. veljače u dvorani “Mladost”, kad će biti izabrana i najljepša djevojka odjevena u tradicijsko narodno ruho “Šokački cvit”.

Iz županjske Turističke zajednice također skreću pozornost na VIII. sajam Zlatne niti na kojem će se od 8. do 11. veljače predstaviti mnogi obrtnici i poduzetnici, nositelji seoskog turizma i OPG-ovi. U nedjelju, 11. veljače Županjom će proći velika pokladna povorka, a Sijelo će završiti po tradiciji Seljačkom zabavom na pokladni utorak, 13. veljače.

U četvrtak, 25. siječnja ovogodišnje Šokačko sijelo Županjci će predstavit i Zarepčanima prigodnim folklornim programom na Trgu bana Josipa Jelačića. U programu će sudjelovati županjska kulturno-umjetnička društva “Tomislav” i “Kristal-Sladorana”, članovi Konjogojske udruge “Stari graničar” i članovi Tamburaškog sastava “Dijamanti”, a posjetitelji će imati priliku kušati i slavonske delicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.