Site icon narod.hr

Split: Premijerno izvedena komedija “Čudo u Poskokovoj Dragi”

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split u subotu navečer je premijerno izvedena komedija “Čudo u Poskokovoj Dragi”, nastala po istoimenom romanu Ante Tomića, u režiji Marija Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komedija “Čudo u Poskokovoj Dragi” osebujnim humorom priča o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore. Jozo je udovac, a s njim živi njegovih četvero sinova; Krešimir, Branimir, Zvonimir i Domagoj, svi nazvani po hrvatskim knezovima i kraljevima. Najstariji Krešimir sit očeva zanovijetanja i pure dođe na ideju pronaći ženu, pa se sjeti svoje davne, ratne ljubavi. No, s tim počinju i problemi.

Redatelj Mario Kovač je kazao da je naglasak stavio na ljubavnu priču u kojoj prikazuje da se dva različita svjetonazora mogu spojiti. U likovima je tražio sličnosti, a ne razlike mentaliteta, te se poigravao sa različitim likovima komike pokušavajući ne biti vulgaran i ne podilaziti publici.

U predstavi u glavnim ulogama glume Nikša Butijer (Krešimir), Andrea Mladinić (Lovorka), Mate Gulin (Jozo Poskok) i Snježana Sinovčić-Šiškov (Zora).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim se ulogama pojavljuju Vicko Bilandžić, Stipe Radoja, Mijo Jurišić, Marko Petrić, Josip Zovko, Filip Radoš, Arijana Čulina, Ivan Baranović, Nenad Srdelić, Vladimir Posavec Tušek, Anastasija Jankovska, Vanda Boban-Jurišić, Andrijana Vicković, Marjan Nejašmić Banić, Matko Elezović i Franjo Đaković. Dramaturg je Jasen Boko, scenograf Matija Šantić, a kostimograf Hana Letica. Dramatizaciju je napravila Željka Udovičić-Pleština, a autor scenske glazbe je Tomislav Babić.

Predstavu je sa splitskom publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište, odgledao i predsjednik Ivo Josipović koji se u Splitu nalazi u službenom posjetu. Uz predsjednika u svečanoj loži su bili gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo. U gradu vlada veliki interes za ovu predstavu, pa je tako pet predstava unaprijed prodano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version