Site icon narod.hr

Srednjevjekovni festival u Svetvinčentu

Srednjevjekovni festival u Svetvinčentu, kod Vodnjana, održat će se od 8. do 10. kolovoza, a tijekom tri dana sudjelovat će 14 udruga iz Hrvatske i susjednih zemalja s oko 200-tinjak kostimiranih sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programi će se održavati na postoru u Kaštelu, na Placi i Žlinji, ispod kaštela Morosini-Grimani, od 18 do 23 sata.

U raznim scenskim prikazima borbi, viteškim turnirima, srednjevjekovnim plesovima i konjičkom turniru, posjetitelje će dočekati vitezovi i dame, streličari, konjanici, žongleri vatrom i barjaktaši, najavili su danas iz Srednjevjekovnog festivala Svetvinčenat 2014.

Svečano otvorenje je u petak, 8. kolovoza u 18 sati, a oko 22 sata počinje Noćni vatreni program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotnjem programu predviđena je, uz ostalo Noćna bitka za Kaštel. Prikaz drevnih borbi uključuje katapulte i vatrene kugle, vatrene strijele i stare topove.

U nedjelju se održava viteški konjički turnir te tradicionalno spaljivanje vještice koje je ujedno i zadnja točka posljednjeg dana Festivala.

Međunarodni karakter manifestaciji daju brojne udruge, među kojima dvije talijanske udruge koje izvode atraktivne prezentacije vještina sa zastavama i u streličarenju – udruge Sbandieratori e Musici di Fornovo Taro i Arcieri dell Griffone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od domaćih ističe se Povijesna udruga Kaštel.

Posjetitelje će se u Svetvinčentu moći oprobati i u nekim srednjovjekovnim vještinama, te degustirati autohtone istarske delicije, a atraktivna poslastica bit će vepar na ražnju, najavljuju iz Srednjevjekovnog festivala Svetvinčenat 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version