Sveta Lucija – dan kada se sije božićna pšenica: kako da bude lijepa i gusta?

Foto: Roberta F., HBK, montaža narod.hr

Na blagdan sv. Lucije, 13. prosinca, tradicionalno se sije božićna pšenica kao simbol plodnosti novog života izraslog iz malog sjemena.

Neki je siju u zemlji, neki na pijesku, a neki bez zemlje, samo na vati.

Kako bi vaša božićna pšenica bila lijepa i gusta, donosimo vam nekoliko savjeta.

Pšenica na vati

U posudu stavimo sloj navlažene vate, a na nju pšenicu u sloju debljine do 1 cm (da se zrna prekrivaju u 2-3 sloja), a zrna je potrebno sijati gusto. Posudicu sa pšenicom treba držati na toplijem i svijetlom mjestu, i svaki je dan po potrebi vlažiti prskanjem (do 1 žlice vode).
Kad pšenica isklija i lijepo zazeleni, stavite je na nešto hladnije, ali i dalje svijetlo mjesto, i dalje zalijevajte umjereno.

Ostale savjete pronađite na Frendica.hr!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr