Site icon narod.hr

Svijet se oprašta od Seana Conneryja: ‘Jednom rečenicom obilježio je povijest filma’

Foto: Fah

Brojne kolege iz glumačkog svijeta, političari i druge javne osobe opraštaju se od legendarnog glumca Seana Conneryja, koji je u subotu preminuo u 91. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Sean Connery pozvao Škote da glasaju za neovisnost

Škotska premijerka Nicola Sturgeon odala je počast Conneryju, koji se snažno zalagao za neovisnost Škotske, te je istaknula da je cijela zemlja u žalovanju. “Srce mi se slomilo jutros kada sam čula da je preminuo Sean Connery. Naš narod danas žaluje za jednim od najboljih. Sean je rođen u škotskoj radničkoj obitelji te je zahvaljujući svom talentu i napornom radu postao međunarodna ikona filma i jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu”, napisala je.

Seanu Conneryju počast je odao i aktualni James Bond, Daniel Craig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sir Sean Connery bit će zapamćen kao James Bond i puno više od toga. On je definirao jednu cijelu eru i stil. Šarm koji je utjelovio na velikom ekranu može se mjeriti megavatima. Pomogao je napraviti moderan blockbuster. I dalje će biti veliki utjecaj na brojne glumce. Mislim da njegovu obitelj i bližnje”, napisao je Craig.

“Zauvijek ćemo ga se sjećati kao originalnog Jamesa Bonda koji je zadužio filmsku industriju. Promijenio je povijest filma kada je u kameru izgovorio legendarnu rečenicu: ‘Moje ime je Bond, James Bond’. On je bez sumnje najzaslužnija osoba koja je franšizu proslavila diljem svijeta”, istaknuli su nakon njegove smrti producenti filmova od Jamesu Bondu Michael G. Wilson i Barbara Broccoli.

Nogometni klub Barcelona također se oprašta od Conneryja koji ih je posjetio na Camp Nou 2005. godine.

“Svi mi u MGM-u tugujemo zbog smrti legendarnog Sir Seana Conneryja. Njegovo utjelovljenje Jamesa Bonda ostaje jedan od najvećih doprinosa u kinematografiji. Iskreno izražavamo sućut njegovoj obitelji i brojnim obožavateljima širom svijeta. Počivao u miru”, napisali su iz američke filmske kompanije za proizvodnju i distribuciju filmova Metro-Goldwyn-Mayer.

Engleski glumac i obožavatelj filmova o Jamesu Bondu, Paddy McGuinness, također je odao počast glumcu na Twitteru. “Ikona, legenda, fenomen, megazvijezda. 2020. godina je nemilosrdna”, napisao je.

” Moje misli su s njegovom obitelji. Bio je divna osoba, istinski gospodin i Bond će nas zauvijek povezati. Kad smo bili mlađi, navijala sam Seana dok je on igrao nogomet u svom timu, The Showbiz 11! Pa, uvijek ću biti tu da te razveselim Seane! Zauvijek u našim srcima i počivao u miru, napisala je glazbenica Dame Shirley Bassey, koja je pjevala u čak tri filma o Bondu.

Redatelj Kevin Smith prisjetio se kako je Connery bio omiljen glumac njegova oca koji ga je vodio u kino gledati Conneryjeve filmove.

“Uvijek me vodio da pogledam bilo koji film u kojem je bio njegov omiljeni glumac. Imam lijepa sjećanja gledajući tatu kako gleda njegovog filmskog idola. Tako se i zbog odlaska Seana Conneryja čini da opet gubim tatu. Počivao u miru, dr. Jones”, napisao je Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version