Teatar.hr u petak slavi rođendan i dodjeljuje nagrade

Dodjela Nagrada publike Teatar.hr za postignuća u izvedbenim umjetnostima okupit će u petak u zagrebačkoj Tvornici kulture hrvatske kazališne i glazbene umjetnike u jedinstvenom glazbeno-scenskom programu kojim će se obilježiti i petnaest godina postojanja tog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pripremili smo bogat program zabave koji će uključivati osam glazbenih brojeva, neki od kojih su napisani posebno za tu prigodu”, kazala je Hini glavna urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović. Izvodit će ih zajedno glumci i istaknuti glazbeni gosti čija imena neće biti unaprijed otkrivena kako se ne bi skrenula pozornost s “ključnih protagonista”, kazalištaraca, objasnila je.

Najavila je brojne “goste iznenađenja”, uz koje će nastupiti “all stars kućni band” sastavljen od “provjerenih proizvođača dobrih vibracija” poput Tina Ostreša (Pips, Chips & Videoclips), Igora Pavlice (Jinx), Duce Vranića (Rundek Cargo Trio), Nenada Sinkauza (East Rodeo), Tene Novak Vincek, Stanka Kovačića i Roka Crnića.

Na najavljenoj velikoj zabavi 21. studenoga u Tvornici kulture bit će objavljena imena dobitnika ovogodišnjih Teatar.hr Nagrada Publike, o kojima publika odlučuje on-line glasanjem do 20. studenoga u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnju nagradu Teatar.hr slijedom izbora čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr, a o nominacijama je ove godine odlučilo više od 34 tisuće prispjelih glasova, slijedom kojih su odabrani nominirani u deset kategorija.

Za nagradu konkuriraju predstave premijerno izvedene u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine. Među ukupno više od 167 predstava premijerno izvedenih u protekloj sezoni, prednominacijski proces iznjedrio je po pet najbolje plasiranih prijedloga, u kategorijama od predstave godine, do one za najprecjenjeniju predstavu godine i skandal godine.

Popis svih nominiranih nalazi se na mrežnim stranicama Teatra.hr, a nazočnost na dodjeli u petak već je potvrdilo njih oko 90 posto, kazala je Krstulović. Napomenula je da je dio karata pušten u slobodnu prodaju, kako bi događanju mogli nazočiti svi zainteresirani ljubitelji kazališne umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća dosadašnja dodjela tih nagrada, ostvarena u suorganizaciji s agencijom Fakat, ove će godine ujedno biti i 15. rođendanska proslava toga portala.

Rođendan je Teatar.hr već počeo obilježavati prodajnom izložbom portreta laureata prethodne dvije dodjele otvorenom 10. studenoga na jedan dan u podzemnom hodniku Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu. Prihodi su namijenjeni organizaciji dolaska djece iz domova za nezbrinutu i ugroženu djecu Zagreba i Zagrebačke županije na blagdansku predstavu, dječju operu “Ivica i Marica” 18. prosinca u HNK-u.

Time Teatar.hr ujedno najavljuje transformaciju dodjele u niz festivalskih događanja u idućoj sezoni, kada će sama dodjela biti “tek vrhunac” višednevnih događanja koja će obuhvaćati program radionica i raznih drugih aktivnosti namijenjenih i publici i profesionalcima, kao mjesto njihovog međusobnog susreta i interakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.