Site icon narod.hr

Tradicionalno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu: ‘S našim biskupima ususret Mariji’

Hodočasnici pješaci, predvođeni dvojicom zagrebačkih pomoćnih biskupa, mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, u subotu 13. rujna u 5 sati organizirano kreću ispred zagrebačke katedrale na tradicionalno zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, 283. po redu, najavljuju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodočasnici će poslije blagoslova krenuti put Marije Bistrice preko Sljemena, a u sljemenskoj će kapeli proslaviti svetu misu, s početkom u 9 sati. Pješaci će do Marije Bistrice hodočastiti u još dva smjera. Za one koji će kretati iz Čučerja, sveta misa će biti u Čučerju u 10.30 sati, dok će za hodočasnike koji će polaziti iz Sesveta sveta misa biti u u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati, poručuju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Kako ističu, ovogodišnje hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 13. do 15. rujna pod geslom „Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske!“.

„Tim riječima iz posvetne molitve koju je bl. Alojzije Stepinac izrekao 1940. godine u Mariji Bistrici, upućujemo svoje molitve Mariji, Majci Crkve, u radosnoj nadi da će revni bistrički hodočasnik, bl. Alojzije, uskoro biti proglašen svetim. Molit ćemo i za uspjeh II. Sinode Zagrebačke nadbiskupije, za novi poticaj življenju vjere i zauzetosti vjernika“, napominju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do svetišta u Mariji Bistrici kreće u 18.30 sati, a procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Mariju Bistricu. Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji bit će u 20 sati.

U nedjelju, 14. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost križnog puta koju animiraju mladi. U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom – prostora misnog slavlja. Sveta Misa počinje u 11.30 sati. Procesiju i svetu misu predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.
Svečana misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali bit će u ponedjeljak, 15. rujna u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version