U 91. godini preminuo slavni američki producent Harold Prince

Zagreb, 3.10.2017. - Nakon gostovanja u Zagrebu slavnog westendskog mjuzikla "Mačke" u ožujku, Arena Zagreb ugostit će u veljači iduće godine još jednu vrhunsku produkciju West Enda i Broadwaya, mjuzikl "Evita", legendarni show autora Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, priopćila je promotorska tvrtka Outbox. foto HINA/ Outbox/ Pamela RAITH/ ml

Harold Prince, američki kazališni producent i redatelj nekih od najvećih hitova Broadwaya umro je u Reykjaviku nakon kraće bolesti u dobi od 91 godine, objavila je njegova glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prince je osvojio 21 nagradu Tony, više od bilo koje druge osobe, za režiju, produkciju i za najbolje mjuzikle te brojne specijalne nagrade.

Režirao je ili producirao, među ostalima Priču sa zapadne strane, Guslača na krovu, Cabaret, Sweeney Todd, Evitu te Fantoma u operi, najdugovječniji broadwayjski mjuzikl.

Kazališnu je karijeru započeo prije više od pedeset godina, a Tonyja za životno djelo dobio je 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surađivao je s velikim kompozitorskim imenima poput Andrewa Lloyda Webbera, Stephena Sondheima i Leonarda Bernsteina.

Harold Prince je 56 godina bio u braku s Judy Prince s kojom ima dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.