U četvrtak kod Dujmovića gostuje biskup Vlado Košić

košić dujmović
Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Ustinu mi je zadovoljstvo najaviti: Gost u emisiji ovog četvrtka u press klubu, biti će biskup Vlado Košić!”, najavljuje urednik emisije Tihomir Dujmović.

> Klasić napao biskupa Košića: ‘On je uvijek sramota, a sada je posebna sramota’

Ignoriran od mainstream medija, tako da doslovno nigdje ozbiljniji i temeljitiji razgovor s biskupom Košićem nigdje niste mogli pročitati, jedan od najomiljenijih hrvatskih biskupa, ostao je samozatajan. Na području biskupiju koju predvodi u potpunosti je srušeno deset crkava, ozbiljno oštećeno njih još 17, sveukupna šteta se penje prema brojci od 500 milijuna kuna.

Dane i noći provodeći na terenu, pomažući ljudima na sve moguće načine, biskup je toliko zauzet da smo jedva uspjeli dogovoriti ovaj termin za njegovo gostovanje u press klubu i uistinu mi je osobito zadovoljstvo najaviti biskupovo gostovanje u ovoj emisiji, ističe Dujmović.

Tako ćemo iz prve ruke čuti i kako je sisački kraj prošao u potresu, kako se snašla država, kako lokalna zajednica i ono najvažnije: na koji način i kako, sada pomoći tom kraju. Biskup će nam prikazati ukupnu sliku stradanja na tom području, a bit će ovo i prigoda da čujemo biskupov stav i glede napada na Katoličku crkvu kako od strane Katarine Peović, tako i od strane Freda Matića.

Iako ovo nije vrijeme za polemike naročito na tom području, držim da je nužno čuti glas iz Crkve naročito u ovim vremenima kada se opet napada i vrijeđa istu tu Katoličku crkvu, poručuje Dujmović.

Z1, 20 sati

PRESS KLUB, ČETVRTAK ,14.1. 2021

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr