Site icon narod.hr

U osječkom HNK-u premijera opere “La Boheme”

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u petak je premijerno izvedena opera “La Boheme” Giacoma Puccinia, što je prva ovosezonska glazbena premijera u toj nacionalnoj kazališnoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima ravnatelja opere osječkog HNK-a Filipa Pavišića, izvođenjem “La Boheme” i osječki HNK uključio se u obilježavanje 90. obljetnice Puccinijeve smrti. On smatra kako je, scenski i kostimografski, riječ o sjajnoj predstavi koja najbolje prezentira mogućnosti ansambla osječkog HNK-a, pojačanog s nekoliko gostiju.

Predstavu karakterizira tradicionalna režija, koja najbolje može prikazati njezinu priču, pariške četvrti Montmartre i Latinsku četvrt, i omogućiti gledateljima da osjete tragediju boemskog života.

Pavišić kaže da je riječ o velikoj i opsežnoj operi koja u četiri čina ne progovara samo o boemštini i bijedi, nego i životu ljudi općenito, u čemu se mnogi gledatelji mogu prepoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ulozi pjesnika Rodolfa kao gost nastupio je južnokorejski tenor Won Whi Choi, a u premijernoj predstavi sudjelovali su i Slobodan Cvetičanin, Damir Baković, Tanja Ružđak, Berislav Puškarić i Ilijana Korać.

Predstavu je režirao Petar Vujačić, scenografiju je osmislio Đorđe Jandrić, kostimografiju Neven Mihić, a scenski pokret Vuk Ognjenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version