Udruga “Sve za nju” u subotu dodjeljuje nagradu VAM za 2018.

Foto: www.svezanju.hr

Udruga “Sve za nju” u subotu će na prigodnoj svečanosti dodijeliti Nagradu VAM za 2018. godinu u Gradskoj skupštini Grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, Gradske skupštine i gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada VAM utemeljena je 2011. odlukom upravnog odbora udruge, a u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu udruge doc.dr.sc. Vesnu Andrijević Matovac.

Vesna Andrijević Matovac, inicirala je osnivanje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU 2008. i bila je njezina prva predsjednica od osnivanja do 2011. kad je prerano preminula. Bila je jedna od pokretačica Centra za psihološku pomoć, a njezine kolegice ističu kako su to učinile vođene svojim i iskustvom brojnih žena koje su upoznale tijekom svojeg liječenja.

Ističu kako je voljela reći: “Mi smo sto posto pobjednice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge također poručuju: Bila je i ostala naš uzor, inspiracija i snaga da njegujemo i gradimo dalje ideju Udruge i Centra za psihološku pomoć.

Nagrada VAM  dodjeljuje se jednoj osobi, državljanki/državljanu Republike Hrvatske koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke u svojoj zajednici, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke u svojoj zajednici.

Nagradom se naglašava važnost osobnog i pojedinačnog doprinosa kroz pomaganje ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima, te kroz podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji dobitnici nagrade VAM su: Vida Borš, posthumno, za 2011. godinu, Mandica Pavelić za 2012., Paula Bobanović za 2013., Marija Hrašćanec za 2014., Bruno Šimleša za 2015.i Ljiljana Pranjić za 2016.

Dobitnica Nagrade Vesna Andrijević Matovac za 2017. je novinarka i predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.