Ukrajina zbog sukoba s Rusijom odustala od sudjelovanja na Euroviziji

Foto: Fah

Ukrajinska državna televizija objavila je da ta država neće sudjelovati na ovogodišnjoj Euroviziji nakon što je pobjednica odbila zahtjev da ne nastupa u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizija je od pobjednice državnog natjecanja Hanne Korsun, poznatije pod umjetničkim imenom Maruv, tražila da potpiše ugovor da neće nastupati u susjednoj Rusiji. Ona je to odbila.

Sudjelovanje je odbilo još troje natjecatelja koji su završili iza nje – Freedom Jazz Girls Band, Kazka Band i Brunettes Shoot Blondes. Eurovizija se održava u svibnju u Izraelu, zemlji iz koje dolazi prošlogodišnja pobjednica.

“Bila bi nam čast predstavljati Ukrajinu”, napisala je Kazka na svom Instagram profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“No ne želimo pobijediti pod svaku cijenu. Naša misija je ujediniti ljude u glazbi, a ne unositi razdor”.

BBC piše kako je ukrajinska pjesma bila jedna od favorita za pobjedu ove godine, te da bi njezin izostanak mogao pobjedu donijeti samoj Rusiji čija pjesma također dobro stoji u prognozama.

Odnos Rusije i Ukrajine pogoršan je zbog sukoba u istočnoj Ukrajini u kojima je dosad prema procjenama Ujedinjenih naroda poginulo 13 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.