Site icon narod.hr

Uoči Foto dana mladih otvorena izložba fotografija “Vision of Sounds” Juliena Duvala

Foto: fah

Sedmo izdanje Foto dana mladih (FDM), koje se u Karlovcu održava službeno od 10. do 15. kolovoza, započelo je u utorak na starom gradu Dubovcu izložbom fotografija “Vision of Sounds” renomiranog fotografa francuskog podrijetla, Juliena Duvala, koji već sedam godina živi i radi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se publici na hrvatskom jeziku, kojeg je savladao u proteklih sedam godina, Duval je rekao da su ovi radovi s raznih festivala nastali unatrag četiri godine na temu glazba, ali s motivima emocija potaknutih glazbom. Također je rekao da rijetko vidi svoje slike otisnute na papiru, jer danas svi konzumiraju fotografije digitalno, na nekom ekranu.

Već godinama fotografiram festivale, te sam u dogovoru s organizatorima odlučio da mladim fotografima dam inspiraciju za rad, jer da bi nastale ovakve fotografije trebalo je snimiti tisuće i tisuće fotografija, između 50 i 100 koncerata godišnje, što je sada već preko 500 koncerata.

“Naravno fotografija ima budućnost, jer slika potraje kroz vrijeme, cijenimo i one stare preko 100 godina, iako se danas s digitalnom tehnikom svijet malo promijenio. Moram priznati da mi je drago vidjeti moje fotografije isprintane, nije to česta prigoda, svi mi svaki dan sve gledamo uglavnom na kompjutoru i preko weba, drugačije je i sviđa mi se kada se fotografija izloži ovako i baš zato mislim da je budućnost fotografije dobra”, rekao je Duval.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući izložbu i FDM, direktor Filip Trezner rekao je da se dolazak 40 sudionika službenog i natjecateljskog programa očekuje sutra.

Cilj nam je ponuditi kulturan i edukativan sadržaj, s bogatim glazbenim popratnim programom, kako za natjecatelje iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije koji će se natjecati u turističkoj, umjetničkoj i reklamnoj fotografiji, tako i za karlovačku publiku, rekao je Treznar. Ovogodišnje sedmo izdanje manifestacije, odnosno treće koje se održava u Karlovcu prvi put je produkcijski podignuto na visoku razinu, dodao je Treznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version