Uskrs u Arci: ‘Dobrodošli na uskrsnu priredbu!’

Foto: Snimka zaslona

Arka Korablja zajednica je koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. U Arci se želi pomoći osobama s intelektualnim teškoćama da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju, te da njihovi jedinstveni darovi budu prepoznati u društvu.

Arka u svom djelovanju objedinjuje profesionalnu dimenziju zajedno s dimenzijom prijateljstva, duhovnosti i susretanja drugačijih. U Arkinoj kući provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama i stječu prijatelje.

Oživljavanje Evanđelja koje ćete moći vidjeti u programu „Uskrsu u Arci“ svojstven je zajednici Arka i nije obična predstava već je čin molitve i meditativnog čitanja Evanđelja kroz geste i pokret. Uz to, pripremili su nekoliko uskrsnih pjesama ali i osobne čestitke i uskrsne poruke članova Arke.

Arka želi pokloniti ovu priredbu svim svojim prijateljima i donatorima i tako im zahvaliti za njihovu podršku Arci te podijeliti radost Uskrsa sa svim ljudima dobre volje.

Arkina je misija omogućiti da društvo otkrije i prepozna jedinstvene darove osoba s intelektualnim teškoćama. Zato će u ovoj priredbi sudjelovati osobe s intelektualnim teškoćama zajedno s Arkinim asistentima i volonterima.

„Uskrs u Arci“ pogledajte na Arkinom YouTube kanalu ili Facebook stranici.

Što je Arka Korablja?

  • Arka Korablja zajednica je nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške. U Arci im želimo pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju.
  • Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas veže. Kroz uzajamne odnose otkrivamo da svaka osoba ima posebne darove.
  • Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L’Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova.
  • Arka Korablja omogućava da 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama imaju mjesto potpore, gdje kroz svakodnevne programe doprinose izgradnji društva u kojem žive.
  • Život u Arci potpuno je besplatan, jer želimo da potpora bude dostupna svim osobama s intelektualnim teškoćama i financiramo se najvećim dijelom od donacija. Podaci za uplatu donacije nalaze se na https://korablja-arka.hr/doniraj/.
  • Za više informacija, posjetite našu web stranicu, Facebook ili Instagram profil.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr