Ususret sv. Vlahu: Film “Dubrovački trombunjeri- vjera, ponos i tradicija”

Foto: dubrovacki-trombunjeri.hr

U sklopu događanja “Ususret sv. Vlahu” u utorak, 30. siječnja s početkom u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. održat će se promocija filma “Dubrovački trombunjeri – vjera, ponos i tradicija” i fotomonografije “Sveti Vlaho 2016”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju će sudjelovati rektor Zborne crkve sv. Vlaha don Toma Lučić, povjesničarka umjetnosti Maja Nodari i predsjednik udruge Dubrovački trombunjeri Tomislav Macan.

Dubrovački trombunjeri su povijesna vojna postrojba, po predaji utemeljena 1417. godine. Trombunjeri sudjeluju u svim važnijim događajima u Dubrovniku, ali i diljem Lijepe naše. Najvažnija im je uloga predvođenje procesije na blagdan zaštitnika grada, svetog Vlaha, trećeg veljače kada se ujedno obilježava dan grada Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.