(VIDEO) Velik interes za Park prirode Papuk: U Park-šumi Jankovcu 30 posto više gostiju

Foto: Snimka zaslona

Park-šumu Jankovac u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo je 20.948 izletnika, što je 30 posto više u odnosu prema istom razdoblju lani, izvijestili su u srijedu iz Parka prirode Papuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako su neprocjenjive prirodne ljepote ono što uvijek iznova motivira posjetitelje, znatan doprinos porastu broja posjetitelja pružila je i rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu, koja je potpuno asfaltirana, te ostatak ceste od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Vrijednost radova, realiziranih u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije, bila 19,3 milijuna kuna”, rekao je ravnatelj Parka prirode Papuka Alen Jurenac.

Dodao je kako je boljim rezultatima pridonio i kamp Duboka, prvi moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske, smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okruženje kampa pruža mogućnosti za rekreaciju, poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili trčanja. Kamp je dobro povezan s glavnim planinarskim i biciklističkim stazama.

“Treća je ovo sezona otkako je kamp otvorio vrata posjetiteljima i već u prvom tromjesečju sezone ostvario je rast od 30 posto u odnosu prema 2018. Dvjesto gostiju, od kojih je 75 posto iz inozemstva, ostvarilo je 304 noćenja“, rekao je Jurenac.

Kamp je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, koji potiče njihovu kvalitetu i edukaciju, a poduprlo ga je Ministarstva turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što je kamp – odmorište Duboku upisalo u nezaobilaznu destinaciju svih onih željnih aktivnog odmora, uzbuđenja i zabave jest istoimeni adrenalinski park koji je u samo tri tjedna privukao više od stotinu posjetitelja spremnih okušati svoju spretnost i zapamtiti Papuk kao mjesto stvaranja nezaboravnih uspomena“, istaknuo je Jurenac.

Adrenalinski park Duboka dio je projekta Geo priče UNESCO geoparka ukupne, vrijednog 90 milijuna kuna, uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.