Site icon narod.hr

Venecijanski filmski festival: Julie Andrews dobit će Zlatnog lava za životno djelo

Foto: Fah

Venecijanski filmski festival priopćio je u petak da će dodijeliti nagradu za životno djelo britanskoj glumici Julie Andrews, poznatoj po ulogama u filmovima “Mary Poppins” i “The Sound of Music”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor festivala Alberto Barbera rekao je da je 83-godišnja Andrews “ikona koju obožava nekoliko generacija ljubitelja filma”, koja se nije ograničila na “sigurne” likove u obiteljskim filmovima.

“Ona je prihvaćala uloge koje su bile različite, dramatične, provokativne i prožete ironijom”, uključujući one u filmovima koje je režirao njezin pokojni suprug Blake Edwards, kazao je Barbera.

“Ovaj Zlatni lav je zasluženo priznanje za izvanrednu karijeru koja je uskladila javni uspjeh s umjetničkom ambicijom a da nikada nije podlegla lakim kompromisima”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je objavio najstariji međunarodni filmski festival, Andrews je rekla da se osjeća “počašćeno” i da se veseli dolasku “u divan grad (Veneciju) u rujnu u povodu te posebne prigode”.

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival održat će se od 28. kolovoza do 7. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version