(VIDEO) 21. svibnja Sveti meksički mučenici – ubijeni od socijalističke i antikatoličke vlade u progonima katolika Meksika

Foto: Nheyob www.commons.wikimedia.org

Ljevičarska vlada Meksika je u ime “napretka” i ateističke države, lijepih riječi i obećanja,  htjela uništiti Katoličku crkvu u Meksiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To sve se događalo u 20. stoljeću, a ne u srednjem vijeku.

U Meksiku je u nasilju izazvanom revolucionarnim i radikalnim potezima ljevičara protiv katolika Meksika ubijeno na desetke tisuća ljudi.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Cristóbal Magallanes Jara, meksički svećenik i mučenik, rođen je 30. srpnja 1869. na ranču La Sementera, u Totaticheu (sjeverni Jalisco), kao sin Rafaela Magallanesa Romera i Clare Jara Sanchez, u obitelji zemljoradnika, nadničara i težaka.  Bio je župnik u rodnom gradu Totaticheu, pomogao u osnivanju škole, vjeronaučnog centra za djecu i odrasle, novina i zadruga, u razvoju trgovine i prerade drveta, kao i u izgradnji brane La Candelaria, koja je znatno poboljšala život mjesnog stanovništva. Naročitu pobožnost iskazivao je prema Blaženoj Djevici Mariji i Presvetom Srcu Isusovom. Posebno se istaknuo u evangelizaciji urođenika iz plemena Huichol i osnovao katoličku misiju u njihovom naselju Azqueltánu.

Kad je antiklerikalna socijalistička meksička vlada predsjednika Plutarca Elíasa Callesa zatvorila sjemenište u Gudalajari, otac Magallanes otvorio je sjemenište u svojoj župi. Vlasti su i to sjemenište zatvorile, a on je otvorio drugo i nakon zatvaranja tog drugog sjemeništa, nastavio s izobrazbom svećenika u tajnosti, po privatnim kućama.

Zašto su mučenici Meksika umirali s usklikom Živio Krist Kralj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirotvorac, lažno je optužen za promicanje oružane pobune i uhićen na današnji dan, 21. svibnja 1927, na putu prema jednoj farmi, gdje je trebao služiti misu. Optužen je za poticanje pobune protiv vlade i ustrijeljen bez suđenja, 25. svibnja 1927, u gradu Colotlánu (Jalisco), zajedno sa svetim Agustínom Calocom Cortésom.

Svojim krvnicima, meksičkim socijalistima i ljevičarima, podijelio je oprost i darovao im vrijednosti koje je nosio sa sobom. Njegove posljednje riječi glasile su: „Umirem nevin i molim se Bogu da moja krv posluži ujedinjenju meksičke braće.” Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 22. studenoga 1992, a svetim 21. svibnja 2000, zajedno s još 24 meksička mučenika.

Ljevičarska vlada Meksika je u ime napretka i “sekularne države”, ateizma, lijepih riječi i lažnih obećanja o napretku,  htjela uništiti Katoličku crkvu u Meksiku. Bilo je to u 20. stoljeću, a ne u srednjem vijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijeno je desetine tisuća ljudi.

 

Djevica Marija je naša zaštitnica i branitelj kada dođe strah

Ona će pobijediti sve demone na krik “Živio Krist Kralj!” (x2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojsko Kristova: Slijedimo zastavu, križ uči Božju vojsku!

Slijedimo zastavu na krik “Živio Krist Kralj!”

(himna Kristerosa)

 

Socijalisti su ubili i vjernog Isusovog svjedoka, 14-godišnjeg dječaka Jose Luis Sancheza, proglašenog svetim radi mučeništva i vjere u Krista.

Dječak je otišao u smrt sa rečenicom na ustima: “Živio Krist Kralj!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.