(VIDEO) Franka Batelić večeras na natjecanju za pjesmu Eurovizije: ‘Jedva čekam stati na pozornicu’

Foto: Snimka zaslona, HRT

Hrvatska radiotelevizija večeras prenosi prvo polufinale najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja – natjecanja za Pjesmu Eurovizije. Na večerašnjoj prvoj poluzavršnoj večeri nastupa naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom Crazy, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 19 natjecatelja, Hrvatska nastupa 12. po redu, a u završnicu ulazi deset država. Uz Franku Batelić na pozornici će nastupiti Martina Ivanković i Djordjija Palić kao prateći vokali. Za vizualni identitet zadužena je Jasenka Tudor Bevanda, haljinu su dizajnirali Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, za šminku je zaslužna Kristina Hošnjak, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju Igor Barberić.

“Trema je tu, ali ona pozitivna, bit će sve genijalno, jedva čekam stati napokon na pozornicu. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete biti ponosni”, poručila je Franka iz Lisabona.

Večeras nastupaju:
1. Azerbajdžan – Aisel – X My Heart
2. Island – Ari Olaffson – Our Choice
3. Albanija – Eugent Bushpepa – Mall
4. Belgija – Sennek – A Matter Of Time
5. Češka – Mikolas Josef – Lie To Me
6. Litva – Ieva Zaismauikaite – When We’re Old
7. Izrael – Netta – Toy
8. Bjelorusija – ALEKSEEV – Forever
9. Estonija – Elina Necheyeva – La Forza
10. Bugarska – EQUINOX – Bones
11. Makedonija – Eye Cue – Lost And Found
12. Hrvatska – Franka – Crazy
13. Austrija – Cesar Samspon – Nobody But You
14. Grčka – Yianna Terzi – Oniro mou
15. Finska .- Saara Aalto – Monsers
16. Armenija – Sevak Khanagyan – Qami
17. Švicarska – ZiBBZ – Stones
18. Irska – Eyan O’Shaughnessy – Together
19. Cipar – Eleni Foureira – Fuego

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za glasovanje

Hrvatski gledatelji mogu glasovati večeras za sve zemlje osim Hrvatske. Glasovati možete telefonom ili mobitelom na broj 06155 + XX (redni broj pjesme, s tim da pjesme s rednim brojevima 1. – 9., tipkate kao 01, 02, 03 i tako dalje. Na primjer, ako želite glasovati za prvu pjesmu, nazovete 06155 01.

Glasovati možete i SMS porukom tako da redni broj pjesme (bez točke) pošaljete na broj 66655. Na primjer, ako želite glasovati za pjesmu pod brojem 1., u tekst poruke upišete 01, a ako želite glasovati za 19. pjesmu, u tekst poruke upišete 19 i pošaljete poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasuje se nakon što su sve zemlje nastupile, odnosno kada voditelji priredbe to najave.

Cijena poziva iznosi 3,75 kn ako zovete iz fiksne mreže, odnosno 5,06 kn iz mobilne mreže. Cijena SMS poruke je 3,72 kn. PDV je uključen u cijenu.

Hrvatska radiotelevizija izravno prenosi sve tri večeri Eurosonga, a show će komentirati Duško Ćurlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruku franke Batelić pogledajte na HRT-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.