Site icon narod.hr

(VIDEO) Pjesma Hrvatima iseljene Hrvatske koji ne mogu slaviti Božić u domovini

Thinkstock

Glazbeni sastav „Harmonius“ iz Beča, sastavljen od Hrvata iz dijaspore, odlučio je svojim sunarodnjacima rasutim diljem svijeta u velikoj iseljenoj Hrvatskoj darovati pjesmu „Sretan Božić“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već dugo me muči sve prisutniji odlazak naših ljudi u svijet u potrazi za boljim životom te sam odlučio njima i svima onima koji božićne blagdane neće moći provesti u domovini darovati ovu pjesmu. Želimo ih upozoriti da ne pridaju značaj blještavilu potrošačkog društva već da iza njega otkriju Isusovu poniznost i vrate se starim običajima i tradicijama”, rekao je Tomo Ivkić, Hrvat koji već 25 godina živi u Beču.

Uz podsjećanje da konzumerizam nije prava vrijednost Božića, Harmonius na čelu s Tomom Ivkićem u pjesmi i spotu “Sretan Božić” čestita svim Hrvatima i ljudima dobre volje diljem svijeta predstojeći blagdan, pokušavajući im glazbom, prenijeti božićni osjećaj ljubavi, mira i zajedništva, kako im komercijalizacija ne bi “ukrala” Božić i njegov čarobni ugođaj:

U to se možete uvjeriti u Harmoniusovom spotu i pjesmi, koja se je samo u jednom danu vrtjela na čak 20-tak radio stanica u Hrvatskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version